SARA LABOS 1Sara Rossi, doktorandica na HRZZ projektu VINUM SANUM, u petak 29.01.2021., uspješno je obranila predloženu temu doktorske disertacije ''Utjecaj pred-fermentacijskog zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte 'Teran' (Vitis vinifera L.)'

Više pročitajte na WEB starnici projekta

 

Znak InstitutaPovodom 145 godina uspješnog poslovanja i rada na znanstveno istraživačkom području te doprinosa razvoju gospodarstva Istre i Hrvatske danas su ravnatelju Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču dr. sc. Deanu Banu, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam prof. dr. sc. Dragan Kovačević i predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uručili priznanje Hrvatske gospodarske komore za doprinos razvoja gospodarstva.

wintermed logoDana 22. siječnja 2021. godine održana je videokonferencija partnera na projektu Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ u organizaciji vodećeg partnera projekta ANCI Association of Tuscan Municipalities (Italija) s ciljem da se aktivnosti projekta provode prema planiranom tijeku prilagođeno uvjetima nastalim uslijed pandemije COVID-19.

Logo iptpoPo javnom natječaju, koji je objavljen 09.11.2020. godine u „Narodnim novinama" broj 123/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto poslijedoktorand na projektu "Bilinogojstvom do sekundarnih biljnih metabolita: primjena mineralnih hraniva i elicitora za povećanje koncentracije fenola u listu masline"; UIP-2017-05-8464 PhytoFarmOL, ODLUKOM znanstvenog vijeća Instituta, primljena je Nikolina VIdović

Zaklada Adris

Završen je jednogodišnji projekt "Ekstrakt lista pajasena – nova generacija bioherbicida" financiran od Adris fondacije voditeljice dr.sc. Barbare Sladonja. Cilj projekta bio je ispitati herbicidno djelovanje vodenih ekstrakata invazivne biljke pajasen (A. altissima) na klijavost sjemena nekih čestih korova. Rezultate istraživanja i praktičnu primjenu možete saznati iz brošure koja je tiskana na kraju projekta.

Kratki članak o završenom projektu

LOGO DesiraMinistarstvo poljoprivrede jedan je od 25 projektnih partnera uključenih u provedbu projekta DESIRA (Digitalizacija: ekonomski i socijalni utjecaj u ruralnim područjima) u okviru programa Obzor 2020, čiji je vodeći partner Sveučilište u Pisi, Italija. Jedna od ključnih aktivnosti u projektu je formiranje 20 radnih skupina (engl. Living Laba) odnosno skupine stručnjaka iz različitih područja unutar zemalja partnera od kojih će svaki obraditi specifičnu temu digitalizacije u ruralnom prostoru.

 

LOGO COLOUR INHERITDana 8. listopada 2020., u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam, održan je sastanak radne skupine za podizanje bioraznolikosti park šume Sv. Marka, koja je formirana u sklopu projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja - INHERIT. Cilj sastanka, bio je evaluacija napretka u stvaranju novog turističko-edukativnog proizvoda u okviru održivih turističkih aktivnosti na području šume Sv. Marka.
 

U okviru projekta WINTER MED tijekom lipnja i srpnja održano je 11 webinara s ciljem predstavljanja dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma u destinacijama na Mediteranu.

Logo iptpoInstitut za poljoprivredu i turizam obavještava sve zainteresirane dobavljače da su na Portalu ponuda Agencija za plaćanje u poljopriovredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljeni POZIVI ZA DOSTAVU PONUDA u sklopu natjačaja mjera ruralnog razvoja -  M10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene; Podmjera 10.2. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi – Natječaj 2020.
 
Popis objava će redovito biti ažuriran i nadopunjavan.

Logo iptpoPo javnom natječaju, koji je objavljen 4. rujna 2020. godine u „Narodnim novinama" broj 99/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik na projektu, za rad na projektu „KK.05.1.1.02.0030 - WildBioAdapt - Divlje biljne vrste u funkciji prilagodbe poljoprivrede i turizma klimatskim promjenama" primljena je Marta Sivec.

Logo iptpoU nastavku pročitajte Poziv za dostavu ponuda za predmet nabave - Postavljenje video nadzora, wifi uređaja i elektroinstalacija u park šumi sv. Marka na poučnoj stazi bioraznolikosti na radnom paketu Testiranje - Aktivnost A4.4.
Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektroničke pošte: ninoslav@iptpo.hr
 
Rok za dostavu ponuda je 09.10.2020. u 15,00 sati.
agrobioclimDana 30. rujna 2020. godine, u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam održan je drugi sastanak suradnika na projektu „Agrobioraznolikost – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Instituta dr.sc. Smiljana Goreta Ban, dr.sc. Dean Ban, dr.sc. Igor Lukić, dr.sc. Nikola Major, dr.sc. Mario Franić, doktorandice Iva Bažon i Nina Išić te administratorica projekta Martina Begić, zatim predstavnice Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Branka Salopek Sondi, dr. sc. Ana Smolko i dr.sc. Iva Pavlović te predstavnice Prirodoslovno – matematičkog fakulteta dr.sc. Nataša Bauer i dr.sc. Mirta Tkalec.
 

Potkategorije