imr 2018Dana 19. svibnja 2018. godine, djelatnice Instituta dr. sc. Kristina Brščić i Tina Šugar, zajedno sa prof. dr. sc. Dragom Ružićem, sudjelovale su na Internacionalnoj konferenciji „Interdisciplinary Management Research XIV“ u Opatiji i predstavile rezultate rada pod nazivom „Tourists’ Perceptions of Destinations – Empirical Study of Destination Poreč“.
 
 
 
oleum-logo-proziranU sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u petak 11.05.2018. g. od 10:00 do 12:00 h, svoja vrata otvorio je i Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču te predstavio EU projekt H2020: OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil , koji je financiran od strane Okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije - Obzor 2020. Oko 40-ak zainteresiranih građana prisustvovalo je „Danima otvorenih vrata EU H2020 projekta OLEUM“ te su kroz prezentacije dr. sc. Karoline Brkić Bubola saznali više o samom projektu OLEUM, kao i o kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti maslinovih ulja te sudjelovali u edukativnoj degustaciji maslinovih ulja.
 
 

Slika za poster TBV 2018Institut za poljoprivredu i turizam već se šestu godinu zaredom uključuje u manifestaciju “Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ koja se u cijeloj Hrvatskoj organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za zaštitu prirode. Ove se godine Tjedan održava od 14. do 18. svibnja 2018.  Pripremili smo cjeloviti tjedni Program koji se odvija na različitim lokacijama u Poreču. Sudjelovanje u manifestaciji preporuča Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – sukladno školskom kurikulumu – hrvatskim osnovnim i srednjim školama! Pozvani ste na sve aktivnosti i svečano otvaranje u šumi Sv. Marka 14.5.2018. kojemu će prisustvovati i poseban gost prof Kobus Eloff sa Sveučilišta u Pretoriji, Južnoafrička republika. Profesor je član akademije znanosti i umjetnosti Južnoafričke republike, dugogodišnji direktor Botaničkog vrta Kirstenbosch, osnivač i direktor Odjela za fitofarmaciju Sveučilišta u Pretoriji, Osnivač National botanical Instituta u Južnoj Africi. U nastavku pročitajte:

PROGRAM TJEDNA BOTANIČKIH VRTOVA.

oleum-logo-proziranU okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine. U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u petak 11.05.2018. g. od 10:00 do 12:00 h, svoja vrata otvorit će i Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču te predstaviti projekt EU projekt H2020: OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil; financiran od strane Okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije - Obzor 2020 (GA no. 635690). Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da nam se priključe na „Danima otvorenih vrata EU projekata“ i saznaju više o samom OLEUM projektu, kao i o kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti maslinovih ulja i sudjeluju u edukativnoj degustaciji maslinovih ulja.
LOGO COLOUR MITOMEDDana, 08. 05. 2018. u Institutu je održan sastanak s predstavnicima gradova: Poreč, Novigrad i Labin u sklopu projekta INTERREG Mediteran MITOMED+ „Models of Integrated Tourism in the MEDiterranean Plus - MITOMED+“ (Modeli integriranog turizma na Mediteranu plus).  
 
 
Festival samoniklog bilja 2018U sklopu 9. Festivala samoniklog bilja održanog u Kršanu 28.-29.4. održan je okrugli stol na kojem se razgovaralo o stanju, smjernicama, potencijalima te suradnji i razvoju sektora ljekovitog i aromatičnog bilja u Istri. U sklopu okruglog stola su sudjelovale dvije predstavnice Instituta za poljoprivredu i turizam. Ostali sudionici Okruglog stola su bili predstavnici UO za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, općina Kršan i Lanišće, SŠ Mate Balota iz Poreča, Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta, Udruge proizvođača istarskog češnjaka te proizvođači i prerađivači ljekovitog i aromatičnog bilja.
 

 

LOGO COLOUR CASTWATERDana 18. i 19. travnja 2018. godine u Rimu (Italija), održana je konferencija pod nazivom MADE in MED - Crafting the future Mediterranean u organizaciji Predsjedništva Vijeća ministara Republike Italije (Presidenza del Consiglio dei Ministri - Dipartimento per le politiche di coesione), regije Provansa-Alpe-Azurna obala (Region Provance - Alpes - Cote d'Azur) i Agencije za teritorijalnu koheziju (Agenzia per la coesione territoriale).
 

Vina od davninaNa prvoj vinskoj manifestaciji „Vina od davnina“ koja je održana od 13. do 14.04.2018. u Art galeriji Lauba u organizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr). Osim organizatora na manifestaciji su kao suorganizatori sudjelovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo te kao partneri Agronomski fakultet u Zagrebu, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita.

LOGO INHERITU gradu Tripoliju (Grčka, regija Peloponez) od 11.-12.04.2018., održan je kick - off sastanak projekta Sustainable Tourism Strategies to Conserve and Valorise the Mediterranean Coastal and Maritime Natural Heritage - INHERIT (Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja). Domaćin i organizator sastanka bio je vodeći projektni partner - Regija Peloponez.

LOGO COLOUR MITOMEDDana 11. travnja 2018., na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prema pozivu dekanice, izv. prof. dr. sc. Tea Golja, održano je predstavljanje projekta MITOMED+. Predstavnica Instituta, dr. sc. Kristina Brščić, predstavila je studentima projekt MITOMED+ (Models of Integrated Tourism in the MEDiterranean Plus), Pilot aktivnosti 1 i 2 koje se provode u sklopu projekta o prikupljanju pokazatelja održivog turizma u odredištu i implementaciji modela „Zelene plaže“ u Poreču, Novigradu i Labinu/Rapcu.
 

LOGO COLOUR MITOMEDKonferencija „BUILDING SUSTAINABLE COASTAL AND MARITIME TOURISM POLICIES FOR MED DESTINATIONS“, 5. i 6. 4. 2018., Malaga, Španjolska. U četvrtak i petak (5. i 6. 4. 2018. godine) u Malagi (Andaluzija, Španjolska) održana je konferencija pod nazivom „BUILDING SUSTAINABLE COASTAL AND MARITIME TOURISM POLICIES FOR MED DESTINATIONS“, u organizaciji Regije Andaluzije i MITOMED+ partnera, Public Enterprise for Management of Tourism and Sport, iz Andaluzije i NECSTouR - a (European Network of Regions committed to Sustainability and Competitiveness).

Logo iptpoU nastavku pročitajte Poziv za dostavu ponuda za CPV 79952000-2 Usluge organizacije raznih događanja, na projektu EU MED 20141-2020 CASTWATER. Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektroničke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 11.05.2018. u 16,00 sati.

Potkategorije