220px-Grb Istarske županije.svgU srijedu, 20. srpnja 2016. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, održana je završna konferencija projekta „Raising Employment in Istria – REI“, Ureda za gospodarstvo Istarske županije,  u sklopu kojeg je dr.sc. Marinela Dropulić Ružić, ispred Instituta za poljoprivredu i turizam sudjelovala na radnim sastancima te na studijskom boravku u Beču i Klagenfurtu. Projekt je izveden s ciljem izrade „Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije za razdoblje 2016. - 2020.“ Projekt Raising Employment in Istria – REI, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te nakon 18 mjeseci provođenja završava u srpnju 2016. godine.

Olive-Oil-with-Spoon-LowResPrehrambeno – biotehnološki laboratorij i vinarski laboratorij biti će zatvoreni od 01.08.2016. – 12.08.2016. godine radi korištenja godišnjeg odmora svih djelatnika navedenih laboratorija. Prvi radni dan biti će 16.08.2016. g.  U navedenom vremenu neće se zaprimati uzorci vina i maslinovih ulja na analize.

VIP MPInstitut za poljoprivredu i turizam dobio je još dva značajna VIP projekta koja će doprinjeti razvoju novih znanja i tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji Istre i Hrvatske. Projekte su dobili dr.sc.Sara Godena - "Uzročnici sindroma sušenja masline u održivom maslinarstvu" i dr.sc. Igor Pasković - "Optimizacija gnojidbe pri uzgoju industrijske rajčice primjenom mikoriznih gljiva". Oba projekta traju do polovice 2018. godine, a sve dodatne informacije o projektima i e-mail kontakte voditelja možete pronaći ovdje - Projekti Instituta

220px-Grb Istarske županije.svgSjednica Savjeta za gospodarstvo Istarske županije održana je 07.07.2016., u arboretumu tvrtke Histria aromatica. Savjet se sastao u svom punom sastavu na čijem je čelu Istarski župan mr.sc. Valter Flego. Zajedno sa županom svi ostali članovi predsjednica, HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti, dekanica Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović, direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević i ravnatelj porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam dr.sc. Dean Ban, raspravljali su o obrazovanju za konkurentnije gospodarstvo, te o HGK indeksu gospodarske snage po županijama. Osim navedenog prisutni su vidjeli predstavljanje projekta Histria aromatica. Više o samom događanju pročitajte na ovoj poveznici - Članak

Syngenta AgroTvrtka Syngenta Agro d.o.o. u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam poziva Vas na praktičnu radionicu i demonstraciju aplikacije pesticida u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja će se održati 14.07.2016. (četvrtak) s početkom u 18:00 sati u vinogradu Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču.
 
Detaljnije možete pročitati OVDJE

20160531 202451 resizedOd 30. svibnja do 1. lipnja 2016. godine, u zajedničkoj organizaciji Republike Slovenije i Republike Hrvatske, u Portorožu i Poreču održana je INIO/INFORM konferencija na kojoj su sudjelovali predstavnici Europske komisije te predstavnici svih zemalja članica Europske unije koji rade na poslovima informiranja, komunikacije i vidljivosti EU fondova.

Art i choco klara 1U srijedu, 1. lipnja 2016. godine u Institutu za poljoprivredu i turizam održane su edukativne radionice učenicima srednje turističko-ugostiteljske škole Antuna Štifanića u sklopu projekta „Art&choka festival“.

fotoFakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci ove je godine po 23. put organizirao bienalni međunarodni kongres TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY 2016, Trends and Challenges u Opatiji od 28.-29. travnja.

TeranU prethodnom broju TERRA Istre (prilog Glasa Istre o poljoprivredi) objavljen je članak na temu aktualne problematike slučaja Teran. Članak u cijelosti može pročitati OVDJE

PesticidiObavještavamo prijavljene korisnike (polaznike) tečaja da će se nastava tijekom mjeseca svibnja održati:
 
1. U Općini Marčana od 03. - 04.06.2016.

 

TBVARH6 veliki 2Institut za poljoprivredu i turizam već se četvrtu godinu zaredom uključuje u manifestaciju “Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ koja se u cijeloj Hrvatskoj organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za zaštitu prirode. Ove godine se Tjedan održava od 9. do 15. svibnja 2016.  Pripremili smo cjeloviti tjedni Program koji se odvija na različitim lokacijama u Poreču. Sudjelovanje u manifestaciji preporuča Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – sukladno školskom kurikulumu – hrvatskim osnovnim i srednjim školama! U nastavku pročitajte program događanja.

vip-logo unutraZnanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam započeli su rad na ugovorenim projektima Ministarstva poljoprivrede, odobrenim od strane Vijeća za istraživanja u poljoprivredi. Riječ je o VIP projektima naslova „Vodeni ekstrakt koprive – mit ili stvarnost“ te „Baza podataka mikrosatelitnih profila hrvatskih sorti maslina“. Više o ovim zanimljivim projektima pročitajte na linku  PROJEKTI Instituta.

Potkategorije