COST indeksirajZavršna konferencija COST FA1204 radnog naslova: Cijepljenje povrća za poboljšanje prinosa i kvalitete u uvjetima biotičkog i abiotičkog stresa (Vegetable Grafting to Improve Yield and Fruit Quality under Biotic and Abiotic Stress Conditions) u vremenu od 19. - 21. rujna 2016. U hotelu Park Plaza Histria, Verudela 17, Pula, Hrvatska. Ukratko o COST programu pročitajte u nastavku.

WEB-LOGO-HRTURIZAMHRPoznati WEB portal HRTurizam objavio je zanimljiv članak o projektu dr.sc. Marinele Dropulić Ružić sa Zavoda za turizam, našeg Instituta. HRTurizam - ČLANAK

LOGO Brno 2016Od 28.8. do 2.9. u Brnu, u Češkoj, održana je konferencija pod nazivom „EUROPEAN COUNTRYSIDE AND ITS PERCEPTION“, 5th Moravian Conference on Rural Research, EURORURAL '16. Sudionici konferencije bili su istraživači i znanstvenici iz više zemalja, a iz Instituta prezentaciju je održala dr. sc. Kristina Brščić pod nazivom „The role of strategic planning in the evolution of rural tourism – a case study of Croatia“. Više o ostalim radovima i događanjima pročitajte u PROGRAMU kongresa.

LOGO sustainability 2 Održivi razvoj je suvremena tema koja dotiče sve aspekte turizma. Održivo upravljanje ljudskim potencijalima, tema je kojom bi se trebale baviti sve organizacije i izvan konteksta turizma. U znanstvenom radu objavljenom u visokorangiranom časopisu SUSTAINABILITY (2016) dr.sc. Marinela Dropulić Ružić kao član tima autora tematski analizira ovu važnu temu s posebnim naglaskom na generacijske razlike te na važnost međugeneracijskog prijenosa znanja. Više o članku i o časopisu možete pročitati u nastavku teksta. 

LOGO WINENETWORKU posljednjem broju TERRAIstre (prilog Glasa Istre o poljoprivredi) objavljen je članak na temu Obzor 2020 projekta WINETWORK, Instituta za poljoprivredu i turizam. U nastavku donosimo objavljeni ČLANAK , dok više aktualnosti o radu na projektu možete pročitati na WEB stranici projekta WINETWORK

220px-Grb Istarske županije.svgU srijedu, 20. srpnja 2016. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, održana je završna konferencija projekta „Raising Employment in Istria – REI“, Ureda za gospodarstvo Istarske županije,  u sklopu kojeg je dr.sc. Marinela Dropulić Ružić, ispred Instituta za poljoprivredu i turizam sudjelovala na radnim sastancima te na studijskom boravku u Beču i Klagenfurtu. Projekt je izveden s ciljem izrade „Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije za razdoblje 2016. - 2020.“ Projekt Raising Employment in Istria – REI, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te nakon 18 mjeseci provođenja završava u srpnju 2016. godine.

Olive-Oil-with-Spoon-LowResPrehrambeno – biotehnološki laboratorij i vinarski laboratorij biti će zatvoreni od 01.08.2016. – 12.08.2016. godine radi korištenja godišnjeg odmora svih djelatnika navedenih laboratorija. Prvi radni dan biti će 16.08.2016. g.  U navedenom vremenu neće se zaprimati uzorci vina i maslinovih ulja na analize.

VIP MPInstitut za poljoprivredu i turizam dobio je još dva značajna VIP projekta koja će doprinjeti razvoju novih znanja i tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji Istre i Hrvatske. Projekte su dobili dr.sc.Sara Godena - "Uzročnici sindroma sušenja masline u održivom maslinarstvu" i dr.sc. Igor Pasković - "Optimizacija gnojidbe pri uzgoju industrijske rajčice primjenom mikoriznih gljiva". Oba projekta traju do polovice 2018. godine, a sve dodatne informacije o projektima i e-mail kontakte voditelja možete pronaći ovdje - Projekti Instituta

220px-Grb Istarske županije.svgSjednica Savjeta za gospodarstvo Istarske županije održana je 07.07.2016., u arboretumu tvrtke Histria aromatica. Savjet se sastao u svom punom sastavu na čijem je čelu Istarski župan mr.sc. Valter Flego. Zajedno sa županom svi ostali članovi predsjednica, HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti, dekanica Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović, direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević i ravnatelj porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam dr.sc. Dean Ban, raspravljali su o obrazovanju za konkurentnije gospodarstvo, te o HGK indeksu gospodarske snage po županijama. Osim navedenog prisutni su vidjeli predstavljanje projekta Histria aromatica. Više o samom događanju pročitajte na ovoj poveznici - Članak

Syngenta AgroTvrtka Syngenta Agro d.o.o. u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam poziva Vas na praktičnu radionicu i demonstraciju aplikacije pesticida u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja će se održati 14.07.2016. (četvrtak) s početkom u 18:00 sati u vinogradu Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču.
 
Detaljnije možete pročitati OVDJE

20160531 202451 resizedOd 30. svibnja do 1. lipnja 2016. godine, u zajedničkoj organizaciji Republike Slovenije i Republike Hrvatske, u Portorožu i Poreču održana je INIO/INFORM konferencija na kojoj su sudjelovali predstavnici Europske komisije te predstavnici svih zemalja članica Europske unije koji rade na poslovima informiranja, komunikacije i vidljivosti EU fondova.

Art i choco klara 1U srijedu, 1. lipnja 2016. godine u Institutu za poljoprivredu i turizam održane su edukativne radionice učenicima srednje turističko-ugostiteljske škole Antuna Štifanića u sklopu projekta „Art&choka festival“.

Potkategorije