Turisticka klasaU nacionalnoj emisiji urednika Đure Tomljenovića, govori se o rezultatima istraživanja i projektima Zavoda za turizam. Prilog emisije možete pogledati OVDJE

VIPKAROLINA1ANa 13. međunarodnom kongresu Euro Fed Lipid, organiziranom od strane priznatog međunarodnog društva The European Federation for the Science and Technology of Lipids, koji je održan u Firenci, Italija, od 27. do 30. rujna 2015. g. prezentiran je dio rezultata istraživanja VIP projekta „Primjena filtracije u svrhu poboljšanja kvalitete i trajnosti djevičanskih maslinovih ulja“.

VIPKAROLINA2Processing and impact on active components in food“, knjiga je urednika Victor R. Preeedy, uglednog profesora Odjela za prehranu i dietetiku Medicinskog fakulteta King's College-a u Londonu, koju je objavio izdavač Elsevier/Academic Press. Ova knjiga sadrži informacije ključne za razumijevanje kako se antioksidansi mijenjaju tijekom proizvodnje raznih prehrambenih proizvoda te navodi čimbenike koji utječu na sastav hrane kao i analitičke tehnike koje se koriste za određivanje antioksidansa u pojedinim vrstama hrane.

 

VIPKAROLINA3U petak 23.10.2015.g. u Biogradu na Moru održano je drugo zasjedanje Adriatic foruma senzorskih analitičara ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Iniciator Foruma i organizator ovog zasjedanja je Agroekološka udruga dalmatinskih maslinara Orkula iz Biograda na Moru, odnosno glavni tajnik udruge, gospodin Budimir Galić dipl. iur. Forum senzorskih analitičara ekstra djevičanskog maslinovog ulja zamišljen je da bude tradicionalni susret službenih i profesionalnih panela iz regije.

140za web copyU sklopu Dana otvorenih dana Instituta koji je održan u srijedu 7. listopada 2015. organizirali smo nagradnu igru za sve posjetitelje.Tri sretna dobitnika osvojila su bocu pjenušavog vina Malvazije u svečanom pakiranju. Svoju nagradu mogu podignuti svaki dan od 7 do 15 sati na porti Instituta. Dobitnici su ostavili slijedeće kontakte, provjerite, možda je to baš vaš mobitel:  1) 091-251299, 2) 091-5125254, 3) 098-9954950

Čestitamo!

Dana otvorenih vrata koji je održan u srijedu 7. listopada 2015. godine ispunio je sva naša, a nadamo se i vaša očekivanja.
Preko 400 posjetitelja sudjelovalo je u događanjima organiziranim povodom Dana otvorenih vrata, na radionicama, predavanjima iz područja poljoprivrede i turizma, degustacijama te laboratorijskim demonstracijama koje su se odvijale u laboratorijima Instituta. Program Dana otvorenih vrata bio je podijeljen u dva dijela, jutarnji dio bio je namijenjen djeci iz osnovnih i srednjih škola, dok je popodnevni program bio osmišljen za širu javnost.

LOGO NECSTouROve godine Institut za poljoprivredu i turizam postao je član tzv. akademskog odbora NECSTouR udruženja. NECSTouR je udruženje europskih regija s ciljem poticanja razvoja održivog i konkurentnog turizma. Više o NECStouR organizaciji možete naći na njihovim web stranicama

Ovim putem prosljeđujemo poziv NECSTouR-a na konferenciju pod nazivom "The EU’s Tourism Education & Training Offer – a mapping exercise and performance check“

Za dodatne informacije možete se obratiti dr.sc. Kristini Brščić.

140za web copyDanas širom otvaramo svoja vrata svim zainteresiranim osobama. Tijekom jutra će kroz naše radionice proći više stotina zainteresiranih školaraca osnovnih i srednjih škola Poreča i okolice. Poslijepodne pozivamo sve zainteresirane da nas posjete bez najave. Ako ne znate kako provesti ovo tmurno predblagdansko poslijepodne posjetite Institut i naučite nešto, zabavite se, učestvujte u nagradnoj igri i upoznajte nas. U svim radionicama bit će malo teorije i puno prakse! Ima ponešto za sladokusce, ljubitelje maslinovog ulja i vina, znatiželjne, turistički obrazovane i neobrazovane….Neka vas kiša ne spriječi, iako nećete možda moći prošetati našim imanjem, pripremili smo vam zanimljive radionice. Sve radionice vode naši stručnjaci, doktori znanosti iz područja o kojima će govoriti.

 

Naslovnica 3 konferencija ToSSEU zborniku radova s 3. Međunarodne znanstvene konferencije ToSEE – Tourism in Southern and Eastern Europe 2015 – Sustainable Tourism, Economic Development and Quality Life, objavljena su tri članka naših znanstvenika sa Zavoda za turizam. U nastavku objavljujemo naslove ovih izvrsnih radova, a za više informacija slobodno kontaktirajte naše kolege znanstvenike, autore istraživanja.

 

140za web copyVelika svečanost proslave 140. Obljetnice postojanja Instituta za poljoprivredu i turizam održana je 5. listopada 2015. u Istarskoj sabornici. Ova prekrasna svečana proslava izvrsno je objedinila ulogu instituta u životu grada Poreča i šire regije te je ujedno okrunila brojna događanja koja su bila i koja će biti organizirana povodom ovogodišnjeg obilježavanja 140. godišnjice djelovanja naše znanstveno istraživačka institucije.

140za web copyU srijedu 7.10.2015. otvaramo vrata našeg Instituta svim zainteresiranim osobama. Program koji smo osmislili prikladan je za odrasle i djecu svih uzrasta. Za sudjelovanje u jutarnjem programu potrebna je prethodna najava, a poslijepodnevni program otvoren je svim zainteresiranim posjetiteljima. Nadamo se da će nam to postati tradicija i da ćemo se u narednim godinama također družiti sa svim građanima Poreča i šire.

140za web copyOve godine Institut obilježava 140 godina djelovanja na području Istarske županije i šire. Tom prigodom tijekom cijele godine održavaju se različite manifestacije i aktivnosti namijenjene promociji znanstvenog i stručnog rada Instituta. Centralna svečanost obilježavanja 140. obljetnice Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 5. listopada 2015. u Istarskoj Sabornici.

Potkategorije