vbanja-logoZnanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizma članovi su znanstvenog i organizacijskog odbora znanstvenog kongresa "TOURISM INFUNCTION OF DEVELOPMENT OF THE REPUBLIC OF SERBIA - SPA TOURSM IN SERBIA AND EXPERIENCES OF OTHER COUNTRIES" koji će biti održan od 02.do 04. lipnja 2016. godine u Vrnjačkoj banji u Republici Srbiji. Prijave za kongres traju do 29.02.2016.

Više o kongresu i ostalim bitnim informacijama pročitajte OVDJE

DWB 2Aplikacija namijenjena promociji istarskih poljoprivrednika i njihovih proizvoda „Domaća web tržnica“ je u duhu nadolazećih blagdana pokrenula akciju “Darujmo plodove s Domaće web tržnice“. Ova akcija bila je namijenjena pomoći socijalno ugroženim skupinama stanovništva i pokrenuta je sa željom da i oni u ovo blagdansko vrijeme osjete toplinu darivanja. U ovu humanitarnu akciju, koja je trajala od 07. – 16. prosinca, pozvani su svi proizvođači registrirani u „Domaćoj web tržnici“ da svojim donacijama u obliku vlastitih poljoprivrednih proizvoda doprinesu formiranju paketa namijenjenih potrebitima.

Naslovnica Zavod za turizamPovodom 25. godina postojanja Zavoda za turizam u sklopu Instituta za poljoprivredu i turizam, objavljena je knjiga „Retrospektiva znanosti o turizmu u Poreču 1989. – 2015.: 25 godina Zavoda za turizam“. Autori ove zanimljive knjige, dr.sc. Ana Težak Damijanić i dr. se. Pavlo Ružić u njoj prikazuju glavne odrednice i postignuća te najzanimljivija i najvažnija istraživanja koja su istraživači Zavoda za turizam napravili tijekom 25 godina rada.

ioocOd 01.12.2015. g. Panel Instituta za poljoprivredu i turizam nalazi se na Listi panela za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja priznatih od Međunarodnog vijeća za masline ( International Olive Council - IOC ) za period od 01.12.2015. - 30.11.2016.g. Ovo je druga godina za redom kako Panel Instituta uspješno sudjeluje u međulaboratorijskom ispitivanju djevičanskih maslinovih ulja u organizaciji Međunarodnog vijeća za maslinu s ciljem periodičkog ispitivanja osposobljenosti Panela za senzorsko ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja.

Zaklada AdrisDr.sc. Marinela Dropulić Ružić, je u sklopu predstavljanja rada Adris Zaklade, na Radio Rovinju predstavila projekt "Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u hotelijerstvu" kojeg je Zaklada izabrala financirati na ovogodišnjem natječaju.

Poslušajte radio emisiju

Gospodja MaslinkaPogledajte prilog o analizama kvalitete djevičanskih maslinovih ulja i djelovanju Prehrambeno-biotehnološkog laboratorija koji je bio objavljen na TV NOVA u sklopu Poljoprivrednog magazina Agroistra 22.11.2015. g.

TV PRILOG

Panel CHF 223.11.2015. g. službeni Panel za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja Instituta za poljoprivredi i turizam ugostio je 11 članova službenog Panela iz Švicarske čija je voditeljica Annette Bongartz. Oba Panela, u svojim zemljama, ovlašteni su za službene kontrole djevičanskih maslinovih ulja na tržištu, akreditirani su za provođenje senzorske analize maslinovih ulja i priznati od strane Međunarodnog vijeća za maslinu (IOC) za tu djelatnost.

 

prezentacijaNa sjednici Turističkog vijeća TZO Vrsar održanoj 9. studenog 2015. godine prezentirani su rezultati projekta „Upravljanje manifestacijama turističke destinacije Vrsar“. Naručitelj projekta bila je Turistička zajednica općine Vrsar, a nositelj projekta Zavod za turizam Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča, s voditeljicom dr.sc. Klarom Trošt Lesić.

 

EconomircresearchcoverU časopisu „Economic Research – Ekonomska Istraživanja“ kojeg izdaje prestižna izdavačka kuća "ROUTLEDGE JOURNALS - TAYLOR & FRANCIS",  09.11.2015. objavljen je članak autora dr. sc. Ozren Rafajaca i dr. sc. Darko Saftića naslova: „How to Reduce Costs? - Discussion About a Need for a New Economic Paradigm“. Više možete pročitati na WEB STRANICAMA časopisa.

TADMArinelaDr.sc Marinela Dropulić Ružić i dr.sc. Klara Trošt Lesić sudjelovale su na TAD konferenciji: koja se održala od 10. do 12. studenog 2015. godine u Termama Čatež u Sloveniji. Više o samoj konferenciji možete pročitati na ovom linku: TAD 2015

Turisticka klasaU nacionalnoj emisiji urednika Đure Tomljenovića, govori se o rezultatima istraživanja i projektima Zavoda za turizam. Prilog emisije možete pogledati OVDJE

VIPKAROLINA1ANa 13. međunarodnom kongresu Euro Fed Lipid, organiziranom od strane priznatog međunarodnog društva The European Federation for the Science and Technology of Lipids, koji je održan u Firenci, Italija, od 27. do 30. rujna 2015. g. prezentiran je dio rezultata istraživanja VIP projekta „Primjena filtracije u svrhu poboljšanja kvalitete i trajnosti djevičanskih maslinovih ulja“.

Potkategorije