5 tjedan botanickih vrtovaInstitut se treću godinu zaredom uključuje u manifestaciju “Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ koja se u cijeloj Hrvatskoj organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za zaštitu prirode.

LOGO MITOMEDZavršna konferencija projekta „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“ pod nazivom “Chalanges and Perspectives for Coastal and Maritime Tourism in Europe“ i COM&CAP Capitalisation Event ”Maritime and Coastal Sustainable Tourism, a Key for the Blue Growth” održat će se 12. i 13.05.2015. u Firenci.

 

Apopleksija 2Pročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak o problemu sušenja maslina koji je trenutno jako aktualan na području Istre a koji je izašao u Glasu Istre 22.04.2015. Dr.sc. Sara Godena dala je izvrstan osvrt na aktualne probleme u maslinarstvu koji su povezani s pojavom bolesti apopleksije u istarskim maslinicima. Više pročitajte u članku naslova "Opasna gljiva iz tla može izazvati sušenje maslina".

ČLANAK

LOGO OSIPPPITPotpisivanjem ugovora o realizaciji outputa radnog paketa 5 naziva "Informiranje javnosti o ciljevima i zadaćama projekta – PR aktivnosti“ sa stručnom PR agencijom, započela je aktivna promocija glavnog outputa projekta "Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem internet tehnologije" akronima OSIPPPIT - Internet aplikacije za prodaju poljoprivrednih proizvoda. U nastavku pogledajte dvije TV emisije i spojite se na Facebook stranicu projekta.

LOGO MITOMED19-20.03.2015. u gradu Larnaca na Cipru održan je 3. transnacionalni sastanak partnera na projektu „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“. Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti u okviru realizacije MITOMED projekta. Aktivnosti suradnika iz Instituta predstavile su dr.sc. Danijela Poljuha i dr.sc. Kristina Brščić.

Logo MTI BijeliVinistra - Udruga vinogradara i vinara Istre je u sklopu aktivnosti na radnom paketu 5 europskog projekta IPA/EFRR „Putevima malvazije istarske / Po poteh istrske malvazije (Malvasia TourIstra) organizirala putovanje dobre prakse za tridesetak vinara, znanstvenika i enologa koji su krajem prošlog tjedna posjetili talijansku regiju Toskanu – dom najpoznatijih vina Italije, njihove proizvođače vina i vinske podrume.

proObavještavamo prijavljene korisnike (polaznike) tečaja da će se nastava tijekom mjeseca veljače i ožujka održati u sljedećim terminima po formiranim grupama. Pogledajte u nastavku popis ugovorenih grupa.

LOGO MITOMED U petak, 13. ožujka 2015. u sklopu projekta Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“ u Institutu za poljoprivredu i turizam održane su javne konzultacije s ciljem poticanja institucionalnog, tehničkog i društvenog dijaloga s lokalnim dionicima u turizmu. Opći cilj projekta MITOMED je promicanje integriranog modela upravljanja pomorskim i obalnim turizmom na Mediteranu, unaprjeđenjem kvalitete podataka, informacija, proizvoda i usluga te politika koje se odnose na sektor turizma, što se nastoji postići korištenjem sustava pokazatelja za održivi turizam. Očekivani rezultat projekta je izrada Akcijskog plana za pomorski i obalni turizam na Mediteranu na temelju zajedničke metodologije razvijene kroz projekt.

grozdInstitut za poljoprivredu i turizam u suradnji sa Zavodom za zaštitu bilja (Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo) i Udrugom Vinistra poziva vas na predavanja na temu pojave i sprječavanja daljnjeg širenja zlatne žutice vinove loze u Istri.

Ova zanimljiva i prije svega, vrlo korisna predavanja održati će se u četvrtak, 26.03.2015. godine s početkom u 11:00 sati u Obrtničkom domu u Poreču.

Ulaz na predavanja je slobodan svim zainteresiranim vinarima i vinogradarima.

AtomizerInstitut u suradnji s tvrtkom Fitopromet iz Zagreba Institut za poljoprivredu i turizam vršiti će pregled uređaja za primjenu pesticida koji će se provoditi sukladno Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012), po kojem uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici podliježu redovitom pregledu. Svi uređaji stariji od 1995. godine moraju biti pregledani već u ovom razdoblju, oni starosti od 1995. godine do danas najkasnije do 26.11.2016. dok uređaji proizvedeni od nakon 2013. moraju biti pregledani barem jednom u pet godina od dana kupnje. Pregledi će se obavljati na područjima jedinica lokalne samouprave a čemu će svi obveznici pregleda uređaja za primjenu pesticida biti obaviješteni putem medija i osobno putem kontakata ostavljenih u prijavi. Više o cijeloj problematici pročitajte u nastavku, a za kontrolu Vešeg uređaja za primjenu pesticida ispunite PRIJAVNICU

RAST Istre 2Pozivamo sve zainteresirane na radionicu u sklopu projekta Očuvanje prirodne baštine - revitalizacija voćnih vrsta karakterističnih za područje Istre RAST ISTRE u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč koja će se održati 26. i 27. ožujka 2015. povodom sadnje i otvorenja nasada šipka (Punica granatum L.) s početkom u 16:00 sati u dvorani prostorije Zajednice Talijana u Vižinadi.

Raspored predavanja i događanja pogledajte na PROGRAMU RADIONICE

Više o projektu pročitajte na web stranici projekta RAST ISTRE

LOGO OSIPPPITU sklopu IPA/EFRR projekta Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem internet tehnologije - OSIPPPIT tijekom mjeseca ožujka organizirati će se radionice za poljoprivredne proizvođače za korištenje WEB aplikacije „Domaća web tržnica“

 

Potkategorije