cost povrce logoDjelatnici instituta sudjelovali su od 20. do 22. listopada 2014. na drugoj COST Action FA1204 godišnjoj konferenciji radnog naziva "Innovation in vegetable grafting for sustainability" koja je bila održana u gradu Carcavelos u Portugalu, s izvrsnim znanstvenim radom „Effect of rootstock on watermelon yield and fruit quality under salinity stress“ grupe autora: S. Goreta Ban, K. Žanić; G. Dumičić, G. Selak Vuletin, Z. Jurković, D. Ban, 2014.

DekoracijaUvidom u statistiku časopisa "Ekonomska misao i praksa" na HRČKU (Portal znanstvenih časopisa RH) utvrđeno je da rad pod nazivom "ANALYSIS OF SPECIFIC QUALITIES AND PERCEPTION OF RURAL TOURISM OF ISTRIA " objavljen u časopisu Ekonomska misao i praksa, broj 1, od lipanja  2012;  ima 1.768 posjeta i 1.357 download-a. To je zaista lijepa vijest za dr.sc. Pavla Ružića.

 

ishranaInstitut za poljoprivredu i turizam je ove godine domaćin skupa Ishrane bilja "Gospodarenje hranjivima u održivoj poljoprivrednoj proizvodnji" koji se organizira jednom godišnje u nekoj od Institucija u Hrvatskoj. Ovaj dvodnevni skup u Poreču (16. i 17. 10. 2014.) se održava u suradnji s Hrvatskim tloznanstvenim društvom, odnosno Sekcijom za ishranu bilja.

MEDKICKOFF2U Poreču je 25.-26. rujna 2014., održan dvodnevni skup u sklopu EU projekta „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“, u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam. Projekt MITOMED je odobren u okviru MED programa, Prioritetne osi 1: Jačanje inovacijskih kapaciteta, Mjere 1.1: Širenje inovativnih tehnologija te znanja i iskustva. Ukupni budžet projeta iznosi 570.000 EUR, od čega je 78 % sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Zlatna zuticaPročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara s našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 25.09.2014. Dr.sc. Marijan Bubola dao je osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su povezani s pojavom zlatne žutice istarskim vinogradima. Više pročitajte u članku naslova "Potvrđena zlatna žutica vinove loze u Istri".

ČLANAK

headerVI. AGRIMBA-AVA kongres održati će se od 16. do 20. lipnja 2015. godine u Poreču pod naslovom Smart Agribusiness For The Society Of Tomorrow, a namijenjen je istraživačima i poslovnim ljudima iz sektora poljoprivrede. Više o samom kongresu pročitajte OVDJE

 

Slika 3Pročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara s našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 28.08.2014. Dr.sc. Marijan Bubola i Kristina Diklić, mag. ing. agr. dali su stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji mogu uzrokovati gubitke uroda u vinogradima. Više pročitajte u članku naslova "Neuobičajeno žućenje listova može izazvati potpuni gubitak uroda".

ČLANAK

logo ISHSU Zagrebu će od 29. rujna do 02. listopada 2014. u organizaciji Međunarodnog društva za hortikulturne znanosti (ISHS), biti održan "6. balkanski simpozij o povrću i krumpiru". Više pročitajte na stranici SIMPOZIJA

MZOS LOGOObavještavamo Vas da je 8. kolovoza 2014. godine objavljen poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru natječaja Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.

Poziv je otvoren u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“, mjera 3.2 Razvoj ljudskih potencijala u istraživanju i razvoju, s ciljem povećanja broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.

VINIDEAU srijedu, 10. rujna 2014. godine na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču održat će se radionica na temu senzorne analize grožđa u svrhu određivanja prikladnog termina berbe i njegovog enološkog potencijala. Cilj ove radionice je detaljno utvrditi kvalitetu grožđa na temelju senzornih karakteristika pojedinačnih dijelova bobice (kožica, meso i sjemenke) pomoću metode koja je brza, djelotvorna i može se jednostavno primijeniti tijekom redovitog praćenja dozrelosti u vinogradu.

 

slika plamenjacaPročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 09.08.2014. Dr.sc. Marijan Bubola i Kristina Diklić, mag. ing. agr. dali su stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su se pojavili u vinogradima tijekom vegetacijskog razdoblja. Više pročitajte u članku naslova "Kasni napad plamenjače u vinogradima".

ČLANAK

Opekotine grozdaU Glasu Istre 31.07.2014. dr.sc. Marijan Bubola dao je stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su se pojavili na grozdovima tijekom srpnja ove godine. Više pročitajte u članku naslova "Pojava netipičnih opekotina grozda".

ČLANAK 

Potkategorije