Znak InstitutaU nastavku procitajte dva poziva na dostavu ponuda na projektu: HRZZ UIP-2020-02-5090 "Prirodni bioaktivni spojevi kao izvor potencijalnih antimikrobnih tvari u suzbijanju bakterijskih i drugih gljivičnih patogena masline"

1. Predmet nabave Elisa čitač mikrotitarskih pločica - POZIV

2. Zamrzivač za zamrzavanje na izrazito niskim temperaturama - POZIV

Za naslovljene predmete nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda za oba Poziva je 12.03.2021 u 15,00 sati.

LOGO COLOUR INHERITDana 8. i 9. ožujka 2021., održan je šesti po redu sastanak partnera na projektu „Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja - INHERIT". Zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, projektni partneri su umjesto planiranog sastanka u Izoli, održali dvodnevni online sastanak u organizaciji Općine Izola (Slovenija).

wintermed logo

Dana 26. veljače i 1. ožujka 2021. godine održani su online sastanci partnera na projektu WINTER MED u sklopu pripreme za radionicu „1ST TRANSNATIONAL POLICY EXCHANGE WORKSHOP“ koja će se održati 30. ožujka 2021. Cilj radionice je razmijeniti iskustva i zajednički definirati viziju, misiju i ciljeve transnacionalne strategije WINTERMED projekta.

Više informacija o samoj radionici možete pronaći na sljedećoj poveznici:  1ST TRANSNATIONAL POLICY EXCHANGE WORKSHOP

Program radionice:  PROGRAM

Znak InstitutaPo javnom natječaju, koji je objavljen 17.02.2021. godine u „Narodnim novinama" broj 16/2021, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto viši tehničar na projektu „KK.05.1.1.02.0030 - WildBioAdapt - Divlje biljne vrste u funkciji prilagodbe poljoprivrede i turizma klimatskim promjenama“, ODLUKOM ravnatelja Instituta primljen je Matej Fabris bacc.ing.agr.

Svi prijavljeni kandidati imaju pravo prigovora čelniku Instituta u roku od osam dana od objave ove obavijesti.

HRZZ LogoU utorak, 23. veljače 2021. održan je virtualni uvodni sastanak suradnika na projektu „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“. Projekt je financiran od Hrvatske zaklade za znanost i njegova je realizacija započela u veljači ove godine.

HRZZ LogoNovi projekt Instituta za poljoprivredu i turizam „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“, financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost (IP-2020-02-6899) službeno je započeo 29. siječnja 2021. godine.  

Osnovno pitanje na koje želimo odgovoriti u ovom projektu je: Mogu li invazivne biljne vrste biti korisne?

agrobioclim LOGO
Dana 17. veljače 2021. godine, održan je treći sastanak suradnika na projektu „Agrobioraznolikost – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi“. Ovoga puta sastanak je održan online u organizaciji vodećeg partnera Instituta za poljoprivredu i turizam.

cikloturizamInstitut za poljoprivredu i turizam i Upravni odjel za turizam Istarske županije pozivaju Vas na webinar radi prikaza rezultata istraživanja provedenih u okviru izrade „Studije upravljanja kvalitetom razvoja cikloturizma u Istarskoj županiji“.

Studija je sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma i Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Znak InstitutaU nastavku procitajte Poziv za dostavu ponuda za CPV 71241000-9 Studija izvodljivosti, savjetodavna usluga, analiza ( Predmet nabave: Sustainable Tourism Strategies to Conserve and Valorise the Mediterranean Coastal and Maritime Natural Heritage” (Ref.3076) - D5.4.1 Sustainable tourism development training materials for managers of tourism economic operators” within Activity 5.4 “Capacity building for tourism industry managers about developing sustainable tourism activities”, na projektu EU MED 2014-2020 INHERIT.

Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 31.07.2019. u 16,00 sati.

BZmix5Vezano uz Nacrt prijedloga Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja u emisiji Boje zemlje 27.01.2021, gostovala je dr.sc. Smiljana Goreta Ban te predstavila aktivnosti Instituta vezane uz Nacionalni program očuvanja i zaštite biljnih genetskih resursa RH.

Prilog možete pogledati na POVEZNICI navedene emisije

Oleum FinalConference SaveTheDate 1200x675 02U ime Koordinatora i partnera EU H2020 OLEUM projekta, veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na završnu konferenciju koja će se održati online od 17. do 18. veljače 2021. (14:00-17:00 h).

Cilj projekta OLEUM je bolje osiguranje kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja jačanjem otkrivanja i poticanjem prevencije prijevara s maslinovim uljem.

Konferencija je besplatna, ali obvezna je registracija na linku u nastavku kako biste dobili vezu za virtualnu sobu.

DSC00107Pozivaju se maslinari da se uključe u projekt Hrvatske zaklade za znanost "Prirodni bioaktivni spojevi kao izvor potencijalnih antimikrobnih tvari u suzbijanju bakterijskih i drugih gljivičnih patogena masline", u kojoj su osim Hrvatske uključene također i Slovenija, Bosna i Hercegovina i Portugal. Ukoliko ste u masliniku primijetili simptome bakterijskog raka masline (Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi) odnosno zelene ili smeđe izrasline različite veličine na mladicama, granama, ili na listovima i plodovima, slični onima kojima možete vidjeti na fotografijama, molili bi vas da pustite vaš kontakt – ime i prezime, broj telefona i mobitela te adresu na e-mail sara@iptpo.hr, kako bi vas mogli kontaktirati.

Potkategorije