Ispis
Hitova: 4879

olea-logo18. Međunarodna manifestacija o maslini i kvaliteti maslinovog ulja „Tekuće zeleno zlato Istre“, koju su organizirale Udruga maslinara Istarske županije „Olea Tar“ i Udruga poljoprivrednika „AGRO – POREČ“, održana je u Taru 14.12.2013.g. Temeljni cilj ove manifestacije je promidžba maslinovog ulja ekstra djevičanske kvalitete s područja Istre te upoznavanje s problematikom maslinarske djelatnosti. U tu svrhu je Institut u suradnji s Udrugama, organizirao tri znanstveno stručna predavanja koja maslinarima omogućuju da budu u tijeku s najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama na području maslinarstva i maslinovog ulja.

 

Dr. sc. Karolina Brkić Bubola održala je predavanje o utjecaju filtracije na kvalitetu i trajnost djevičanskih maslinovih ulja, a Marina Lukić, dipl. ing. preh. tehn. govorila je o označavanju, reklamiranju i prezentiranju ulja. Dr. sc. Danijela Poljuha održala je predavanje o gospodarskoj valorizaciji sorte maslina Porečka rosulja, koja je u fazi istraživanja kako bi bila uvrštena na sortnu listu i kako bi započela proizvodnja njenih sadnica.

Više o samoj manifestaciji te nagrađenim maslinarima tijekom ove manifestacije možete pročitati na u članku "Glasa Istre" ili na stranicama Udruge Olea Tar

A možete i pogledati i poslušati izvrstan TV prilog emisije "Moja Istra"