Ispis
Hitova: 4913

ipardInstitut za poljoprivredu i turizam ponovo je potvrdio svoju stručnost u izradi strategija time što je izradio  Lokalnu razvojnu strategiju do 2014. godine za LAG Južna Istra temeljem koje je istom LAG-u odobreno financiranje u ukupnom iznosu od 900.000 HRK u naredne dvije godine. Svojim aktivnostima nastojati ćemo pridobiti i buduće poslove s obzirom da smo kvalitetom izrade Lokalnih razvojnih strategija još jednom potvrdili svoju stručnost. Naime od 6 registriranih LAG-ova na području Istre, 3 LAG-a dobila su novac za sufinanciranje, a od toga je Institut izradio za dva 2, lokalne razvojne strategije. Za daljnje informacije obratite se dr.sc Milanu Oplaniću.

Naime, nakon provedenog 2. natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za mjeru 202 IPARD-a, te provedene administrativne kontrole i ocjenjivanja lokalnih razvojnih strategija, formirana je rang lista sukladno dodijeljenom broju bodova od strane Ocjenjivačkog odbora za svaki LAG.

Od ukupno 25 strategija koje su prošle postupak ocjenjivanja, LAG Južne Istre zauzeo je 9. mjesto i time ostvario pravo na sklapanje IPARD ugovora i prethodno navedenu financijsku potporu.

Više o samom natječaju možete pogledati na stranicama IPARD - Republika Hrvatska