Zlatna KozaU rovinjskom hotelu Lone, u petak, 12.12. 2014, održan je 9. Turistički forum Istre na čijem se radnom dijelu govorilo o korištenju novca iz EU fondova te kretanjima i trendovima u turizmu. Mlade znanstvenice Zavoda za turizam dr.sc. Klara Trošt Lesić i dr.sc. Marinela Dropulić Ružić, su na Forumu prezentirale temu „Difuzni hoteli kao promotori kulturnog turizma“.

 
Riječ je o posebnom obliku smještaja koji udružuje obiteljski privatni smještaj i za čije je funkcioniranje ključan preduvjet - timski rad cijelog mjesta. U izlaganju su objasnile karakteristike difuznog hotela te na koji način ovaj koncept prodaje cijelo mjesto i na koji način može biti poluga razvoju kulturnog turizma. U Zavodu za turizam se, tema difuznih hotela, istražuje u posljednjih nekoliko godina i u budućnosti predstavlja polazište za znanstvena ali i stručna istraživanja. Detaljnije pročitajte u prezentaciji
 
U sklopu Foruma su dodijeljene nagrade Zlatna koza - Capra d'oro za poseban doprinos u promociji istarskog turizma. U kategoriji evenata Zlatnu kozu dobila je rovinjska Maistra za manifestaciju Red Bull Air Race, najbolji inovativni proizvod je projekt Svjetleći divovi pulske Turističke zajednice, dok je najbolji turistički proizvod Akvapark Istarlandia. U kategoriji vizualne komunikacije Zlatnu kozu dobila je švedska državna televizija za tv show 'Šampion nad šampionima' sniman u Istri, za izuzetan doprinos promociji Istre u svijetu nagrađena je Katarina Gošl, a za doprinos na domaćem i stanom tržištu Željko Burić. Posebno priznanje za ukupan doprinos u turizmu dobio je Darko Ivić iz porečke Lagune.