Grad MozaikaDruštvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč  darovalo je Institutu za poljoprivredu i turizam prekrasan mozaik, produkt ljetne kolonije izrade mozaika u Poreču, kojeg Društvo organizira već treću godinu. Mozaik je rad istarskog akademskog umjetnika Đanina Božića, a ravnatelju Instituta dr.sc. Deanu Banu ga je uručio predsjednik Društva, g. Dean Jovičević.

 

 

 

Ovo je samo jedan od mozaika u nizu koje Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč,  jedna od najmlađih i najaktivnijih udruga Poreča kojoj je cilj promicanje kulturne baštine Poreča, a posebno oživljavanje mozaika kao povijesnog obilježja Poreča – grada mozaika, poklanja ustanovama u Poreču. Društvo održava ljetne kolonije s međunarodnim učešćem umjetnika, uključuje građane i djecu u radionice izrade mozaika tijekom čitave godine te promovira i približava tehnike izrade mozaika svim građanima Poreča.  Društvo realizira vlastitu ideju vodilju  sadržanu u nastojanju da se mozaik učini bliskim, prepoznatljivim simbolom Poreča za sve građane i posjetitelje Poreča. Ovo vrijedno nastojanje Društva rezultiralo je prvim radovima instaliranim na prostoru grada u vidu klupa izrađenih u mozaiku, znakovitog  obilježja grada na kružnom toku u Kufcima, a očito će mozaici krasiti i ključne ustanove Poreča te tako sve nas podsjećati da s ponosom ističemo kako živimo u Poreču – gradu mozaika! Grad Poreč svjestan je važnosti ove inicijative i podržava rad Društva.

 

Mozaik u Institutu krasi od danas glavni ulaz Instituta te ovom prilikom toplo zahvaljujemo Društvu na prekrasnom poklonu.

Mozaik 2014