Ispis
Hitova: 3735
LOGO MITOMED
U Firenci su 12. i 13.svibnja održane završne konferencije projekta MITOMED “Challenges and Perspectives for Coastal and Maritime Tourism in Europe" i COM&CAP Capitalisation Event "Maritime and Coastal Sustainable Tourism, a key for the blue growth" na kojem su sudjelovale dr.sc. Kristina Brščić i dr.sc. Danijela Poljuha kao predstavnice Instituta. U okviru završne MITOMED konferencije organizirana su dva Okrugla stola, na temu “Turistički pokazatelji” i “MITOMED Akcijski plan“.
 
Rasprava na prvom Okruglom stolu bila je usredotočena na korištenje pokazatelja kao alata za upravljanje, kako bi se korištenjem pokazatelja povećalo znanje o pomorskom i obalnom turizmu i promicalo odlučivanje temeljem dobivenih informacija. Tema drugog Okruglog stola bio je MITOMED Akcijski plan u okviru kojeg su predstavljena praktična iskustva te moguća područja djelovanja koja bi mogla biti temelj buduće suradnje. Nakon konferencije održan je 3. sastanak Steering Committee-a na kojem su prihvaćeni dokumenti „Grand SWOT Analysis” i “Sea Basin GAP analysis”, a raspravljalo se i o Akcijskom planu koji će biti dovršen do kraja lipnja, do kada je i predviđeno trajanje projekta.  
 
Idućeg dana održan je COM&CAP Capitalisation Event na kojem je bilo uključeno 9 od 13 projekata - Med Maritime Integrated projects - radi razmjene saznanja s drugim projektima i inicjativama. Rasprava je bila usmjerena na mogućnosti unapređenja pomorskog i obalnog održivog turizma u mediteranskom području.
 
 
Više pročitajte OVDJE 
 
 
Grand SWOT Analysis i Sea Basin GAP analysis 
 
 

Mitomed Zavrsna 1 Mitomed Zavrsna 2