Dana otvorenih vrata koji je održan u srijedu 7. listopada 2015. godine ispunio je sva naša, a nadamo se i vaša očekivanja.
Preko 400 posjetitelja sudjelovalo je u događanjima organiziranim povodom Dana otvorenih vrata, na radionicama, predavanjima iz područja poljoprivrede i turizma, degustacijama te laboratorijskim demonstracijama koje su se odvijale u laboratorijima Instituta. Program Dana otvorenih vrata bio je podijeljen u dva dijela, jutarnji dio bio je namijenjen djeci iz osnovnih i srednjih škola, dok je popodnevni program bio osmišljen za širu javnost.

Djeca su u svim našim aktivnostima koje uključuju građane najvjerniji, i nama najdraži suradnici. U jutarnjim satima najmlađi posjetitelji imali su se priliku upoznati sa životom u pčelinjoj zajednici uz degustaciju meda kao i s morfologijom maslina uz degustaciju maslinovog ulja, dok su neki postali pravi mali znanstvenici na jedan dan i pronašli DNA banane u Genetičkom laboratoriju Instituta. Veliko zanimanje kod djece izazvalo je tajnovito predavanje o tome tko su tajni gosti…, a da li će netko od malih posjetitelja u budućnosti postati tajni gost to jedva čekamo saznati.

U popodnevnom dijelu programa u Institut je počela pristizati šarolika populacija posjetitelja, roditelji s djecom, umirovljenici, skupine prijatelja, znatiželjni pojedinci, poznanici djelatnika Instituta, uglavnom Porečani, koji su s entuzijazmom prihvatili poziv za sudjelovanje na Danu otvorenih vrata s ciljem upoznavanja rada Instituta, razgovora s voditeljima laboratorija za genetiku, analizu tla, ulja i vina, te degustacijama meda, ulja i vina. Svi posjetitelji popodnevnog programa sudjelovali su u nagradnoj igri Dana otvorenih vrata, gdje će najsretniji od njih dobiti besplatnu analizu ulja, vina ili zemlje.

Najmlađi posjetitelj dana otvorenih vrata bio je Sven, koji je rođen u srpnju ove godine i koji je pokazao velik interes za aktivnosti Instituta sudjelovanjem u svim događanjima sa širom otvorenim očima 

DAN OTVORENIH VRATA INSTITUTA U BROJKAMA

400 posjetitelja
316 učenika osnovnih i srednjih škola iz 5 škola
16 učiteljica osnovnih i profesorica srednjih škola
2 vrste degustacija za učenike (degustacija meda i maslinovog ulja)
2 vrste stručno vođenih degustacija za posjetitelje (degustacija vina i maslinovog ulja)
3 prezentacije iz područja turizma
5 prezentacija iz područja poljoprivrede
20 obilazaka laboratorija
46 sretnih djelatnika Instituta

Hvala svim učesnicima i vidimo se uskoro s novim projektima na kojima očekujemo još više gostiju.