Gospodja MaslinkaPogledajte prilog o analizama kvalitete djevičanskih maslinovih ulja i djelovanju Prehrambeno-biotehnološkog laboratorija koji je bio objavljen na TV NOVA u sklopu Poljoprivrednog magazina Agroistra 22.11.2015. g.

TV PRILOG

 

 Panel MK1Prehrambeno – biotehnološki laboratorij Instituta za poljoprivredu i turizam je akreditiran prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 za provođenje kontrola kvalitete djevičanskih maslinovih ulja i ovlašten od strane Ministarstva poljoprivrede kao službeni laboratorij za provođenje analize maslinovog ulja za potrebe službenih kontrola maslinovih ulja na hrvatskom tržištu. Unutar laboratorija djeluje Panel za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja, koji je također akreditiran prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007i ovlašten od strane Ministarstva poljoprivrede kao službeni panel za potrebe službenih kontrola maslinovih ulja na hrvatskom tržištu te priznat od strane Međunarodnog vijeća za masline za razdoblje 01.12.2015. do 30.11.2016. g.

Komercijalna djelatnost laboratorija usmjerena je k tome da bude na usluzi proizvođačima i potrošačima maslinovog ulja u svrhu provjere kvalitete maslinovog ulja te za potrebe održavanja natjecanja i izložbi djevičanskih maslinovih ulja. Također, znanstvenici i stručnjaci Prehrambeno - biotehnološkog laboratorija aktivno sudjeluju u realizaciji znanstveno-istraživačkih, primijenjenih i razvojnih projekata prvenstveno na području maslinarstva i maslinovog ulja.

Više o radu laboratorija i uslugama koje nudi možete pročitati ovdje