Ispis
Hitova: 3709
istra slika1Upravni odjel za turizam Istarske županije u suradnji s porečkim Institutom za poljoprivredu i turizam u narednom će tjednu diljem Istre organizirati radionice na temu manifestacija. Tematski naslov ovih zanimljivih radionica biti će "ŠTO JE POTREBNO ZA ORGANIZACIJU USPJEŠNE TURISTIČKE MANIFESTACIJE?". Tom će prigodom stručnjakinja iz područja event managementa u Institutu za poljoprivredu i turizam dr.sc. Klara Trošt Lesić izložiti problematiku koju susrećemo prilikom organizacije manifestacija s financijskog, organizacijskog, logističkog, marketinškog i prodajnog aspekta. Izlaganje će biti popraćeno nizom primjera i interakcijom sa sudionicima koje će se nastojati potaknuti na konstruktivnu raspravu o problemima i zaprekama prilikom organizacije manifestacija, kao i o pozitivnim iskustvima organizatora dosadašnij uspješnih manifestacija u Istri. 

 

Radionice su namijenjene djelatnicima lokalnih turističkih zajednica, predstavnicima lokalne samouprave i svim ostalim dionicima koji organiziraju ili sudjeluju u organizaciji manifestacija na lokalnoj razini. Radionice se organiziraju u cilju razvoja Istre kao kvalitetne i konkurentne turističke destinacije, održivog razvoja kulturnih i prirodnih resursa te podizanja kvalitete turističkih proizvoda i usluga, što je u skladu s programom rada Upravnog odjela za turizam i smjernicama iz Master plana razvoja turizma Istre do 2025. godine. Radionice su za sve besplatne a održati će se prema sljedećem rasporedu:

 1. PONEDJELJAK 22. VELJAČE u 12h – UMAG, Gradska vijećnica (za područje gradova Umag, Novigrad i Buje te općine Brtonigla)
 2. SRIJEDA 24. VELJAČE u 14h – POREČ, sajam Promohotel (dvorana Žatika) (za područje gradova Poreč i Rovinj te općina Tar-Vabriga, Funtana, Vrsar, Bale i Kanfanar)
 3. ČETVRTAK 25. VELJAČE u 12h – PULA, Gospodarska komora (za područje gradova Pula i Vodnjan te općina Medulin, Fažana, Ližnjan, Marčana i Barban)
 4. PETAK 26. VELJAČE u 13h – LABIN, Gradska knjižnica (za područje grada Labina te općinaNedešćina, Kršan i Raša)
 5. PONEDJELJAK 29. VELJAČE u 13h – BUZET, Narodni dom (za područje grada Buzeta te općina Grožnjan, Lanišće, Lupoglav, Motovun i Oprtalj)
 6. PONEDJELJAK 29. VELJAČE u 17h – PAZIN, Spomen dom (za područje grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Pićan, Svetvinčenat, Sv. Lovreč, Sv. Petar u šumi, Tinjan, Višnjan,Vižinada i Žminj)

Teme o kojima će se govoriti su sljedeće:

 1. Osnove turizma manifestacija – vrste manifestacija, lokacija održavanja i doživljaji
 2. Razumijevanje procesa strateškog menadžmenta manifestacija
 3. Ključni dionici manifestacija – zajednička organizacija manifestacija
 4. Upravljanje ljudskim potencijalima manifestacija
 5. Financijski menadžment manifestacija – česte proračunske pogreške i savjeti za porast prihoda
 6. Marketing manifestacija – promocija i internet-marketing.

Klara i TZU2

 

 Predstavljanje aktivnosti na TV ISTRI 18.02.2016.