Ispis
Hitova: 3109

Frankfurt 2762Sajam knjiga u Frankfurtu najveći je svjetski događaj u izdavačkoj industriji. Na ovoj se manifestaciji svake godine sastaju stručnjaci iz knjižne industrije i ona predstavlja najvažnije tržište knjiga, autorskih prava i licencija. Ove godine održan je od 19-23. listopada (u Frankfurtu, naravno ;-)) i to 68. po redu i jako smo ponosni što je baš naša knjiga The Mediterranean Genetic Code - Grapevine and Olive izdavačke kuće InTech odabrana za predstavljanje na ovom prestižnom događanju.

 

 

U knjizi su prezentirani radovi koji dokumentiraju rezultate istraživanja u području genetike vinove loze i masline, dajući doprinos ukupnom pregledu postojeće biološke raznolikosti ovih dvaju mediteranskih vrsta, s posebnim osvrtom na molekularne mehanizme odgovorne za njihova važna i poželjna svojstva. Knjiga obuhvaća široki raspon tema vezanih uz genetiku vinovu loze i masline, zadržavajući naslov tek kao slobodan okvir koji ostavlja široko i bezgranično područje za znanost bez granica.

 

Podijeljena u četiri dijela, vodi nas u „molekularnu šetnju“ kroz različite razine genetičke raznolikosti, otkrivajući ostatke još uvijek postojećih prirodnih populacija i blaga zanemarenih lokalnih osobitosti, pletući mrežu od biljke do proizvoda i natrag, do samih početaka, do srži svih pitanja i odgovora skrivenih duboko u genetici.

 

 

The Mediterranean Genetic Code 2