LOGO COLOUR CASTWATERU srijedu 26.04.2017. u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam ugošćeni su srednjoškolci i njihovi profesori u sklopu programa Erasmus + Europske Komisije koji sudjeluju u međunarodnom projektu „WATER lite". Projekt proučava upravljane vodnim resursima u sektorima industrije energetike, turizma i razonode. U projektu sudjeluju 4 škole partneri iz Njemačke, Francuske, Finske i Hrvatske.

 

U razdoblju od 24.04. do 28.04.2017. Gospodarska škola iz Buja domaćin je jednog od projektnih susreta i tim povodom posjetili su Institut za poljoprivredu i turizam koji je jedan od partnera na INTERREG MED projektu CASTWATER.

 

Razlog posjeta je međusobna povezanost ova dva projekta. Projekt CASTWATER ima za cilj poduprijeti održivo upravljanje vodnim resursima u priobalnom području Hrvatske poboljšanjem nadzora i procjenom performansi održivosti vodnih resursa u turističkom sektoru, kako bi se smanjio negativni utjecaj turizma na okolišnu baštinu.

 

Učenicima je putem 3 međusobne povezane prezentacije predstavljen projekt CASTWATER, problematika održivog upravljanja vodom u turizmu u Hrvatskoj i primjer dobre prakse održivog korištenja vode u dva turistička objekta u Hrvatskoj.

 

Prezentaciju su održali i predstavnici Odvodnje Poreč d.o.o. koji su predstavili projekt „Poreč“ - izgradnja i rekonstrukcija kanalizacijske mreže i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području Poreštine.

 

Preuzimanje prezentacije s predavanja

CW26042017-1

CW26042017-2

CW26042017-3