porec13Tijekom ožujka i travnja 2017. godine znanstvenice Zavoda za turizam ostvarile su veliki broj aktivnosti diseminacije rezultata istraživanja, stjecanja novih znanja i povezivanja s ključnim dionicima. Dr.sc. Marinela Dropulić Ružić i dr.sc. Klara Trošt Lesić 22. ožujka 2017. godine sudjelovale su na edukaciji „Introduction to benchmarking and hotel analytics“ u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, sponzorirane od STR – Smith Travel Reseach (SAD) i La Fondation pour la formation hoteliere (CH).  Dr.sc. Marinela Dropulić Ružić svojim predstavljanjem rezultata istraživanja „Djelatnici – garancija kvalitete usluge“ doprinijela je programu 13. Mystery Shopping Day održanog 21. ožujka 2017. godine, u Hotelu Lone u Rovinju.

 

Nekoliko dana kasnije, ponovno u Rovinju, ponovno u Hotelu Lone  dr.sc. Klara Trošt Lesić i dr.sc. Marinela Dropulić Ružić sudjelovale su na „Istria Gourmet Festivalu“ u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije gdje su sudjelovale na predavanjima vrhunskih stručnjaka iz područja turizma i demonstracijama vještina talijanskih kuhara. Znanstvenice Zavoda za turizam, zajedno s kolegom dr.sc. Milanom Oplanićem sudjelovale su na okruglom stolu koji je održan 21. travnja 2017. godine u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije s glavnim ciljem rasprave o izazovima produženja turističke sezone. Krajem mjeseca travnja, dr.sc. Klara Trošt Lesić sudjelovala je u Zagrebu na radionici „Sadašnjost i budućnost održivog i odgovornog turizma“ koja se održala u sklopu obilježavanja 2017. Godine kao Međunarodne godine održivog turizma za razvoj u organizaciji Ministarstva turizma.

S ciljem povezivanja znanosti i prakse, dr.sc. Marinela Dropulić Ružić prezentirala je rezultate projekta „Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u turizmu i hotelijerstvu“  hotelskim poduzećima u Istri, te s ciljem prijenosa znanja objavljen je stručni članak dr.sc. Marinele Dropulić Ružić i intervju s dr.sc. Klarom Trošt Lesić na najčitanije turističkom portalu u Hrvatskoj www.hrturizam.hr

Stručni članak autorice dr.sc. Marinele Dropulić Ružić
 
Intervju s dr.sc. Klarom Trošt Lesić
 
 
hotel lone conference mystery shopping day heraklea