Ispis
Hitova: 3174

amore festival moru porec logoDana 30. svibnja 2017. godine održana je konferencija za medije u foajeu gradskog kazališta, koju su zajednički organizirali Turistička zajednica Grada Poreča i Udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja, a kako bi predstavili nadolazeće aktivnosti u području zaštite okoliša.

 

 

Sudjelovali su Nenad Velenik, direktor TZ Poreč, Sabina Damiani i Petra Počanić predstavnice udruge Zona, te njihovi partneri u projektu Aleksandra Vinkerlić, ravnateljica Istarske kulturne agencije, David Belas, voditelj glazbeno scenske djelatnosti POU Poreč, Barbara Sladonja iz Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, te Eva De Zan iz Plave Lagune d.d.
 
Udruga Zona sa sjedištem u Poreču i partneri organiziraju 1. festival u regiji u potpunosti posvećen moru - aMORE - Festival moru - na kojemu se isprepliću umjetnost, kultura, znanost, sport i zabava. Festival će se održati u Poreču od 08.- 25. lipnja 2017. godine. Festival ima za cilj skrenuti pozornost na okolišni, društveni i kulturni značaj morskih ekosustava kao i na uzroke njihove degradacije, a u svrhu njihova očuvanja.
 
Iako gospodarstvo Istre, pa i Hrvatske, ovise o turizmu tj. Moru, razina osviještenosti stanovništva o važnosti mora i oceana vrlo je niska. Iz tog razloga festival želi pridonijeti aktiviranju svjesnijih i odgovornijih lokalnih zajednica te turista/putnika koji kolektivnim djelovanjem mogu pridonijeti ispunjavanju Globalnih ciljeva za održivi razvoj, a kako bi se očuvao ovaj naš neprocjenjiv i važan resurs.
 
Zbog utjecaja koji turizam ima na morske ekosustave i sve većeg broj turista koji posjećuju Hrvatsku, iznimno nam je drago da su važnost projekta prepoznali Upravni odjel za turizam Istarske županije, TZ Grada Poreča, TZ Općine Tar-Vabriga te naša lokalna turistička tvrtka Plava Laguna d.d. rekla je Počanić iz udruge Zona.
 
Institut je prihvatio ponudu da podrži Festival te daje svoj doprinos u organizaciji i realizaciji programa.
 
PROGRAM FESTIVALA

Slika press aMORE