LOGO CoE CroP-BioDivU četvrtak, 05. listopada 2017. godine potpisan je ugovor za istraživački projekt Znanstvenog centra izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (CroP-BioDiv) kojem je institucija nositeljica Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, a okuplja djelatnike s pet suradničkih institucija: Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, Poljoprivredni institut Osijek, te Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet. Ugovor su potpisali Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, i Dekan Sveučilišta u Zagrebu, Agronomski fakultet, prof. dr. sc. Zoran Grgić.

 

 

Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (CroP-BioDiv) jedan je od 10 Znanstvenih centara izvrsnoti iz područja STEM (science / technology / engineering / mathematics) koji su bili proglašeni tijekom 2014. i 2015. godine. Projekt se financira na temelju Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti“ u okviru Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., trajat će pet godina, a ukupan iznos bespovratnih sredstava osiguranih za provedbu projekta iznosti 37.511.157,82 kn.

 

Više pročitajte na web stranici istraživačkog projekta „Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (CroP-BioDiv)“