RGP-LOGO-1024x192U Institutu za poljoprivredu i turizam 09.03.2018. u 10,00 sati biti će organizirana prva tematsko stručna radionica na projektu Hrvatske zaklade za znanost: "Smanjenje emisija stakleničkih plinova upotrebom gradskog i poljoprivrednog otpada u proizvodnji bilja - REDGREENPLANT".

Da podsjetimo. Na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, u razdoblju od 1.4.2017. do 31.3.2019. godine, provodi se projekt „Smanjenje emisija stakleničkih plinova upotrebom gradskog i poljoprivrednog otpada u proizvodnji bilja“ pod voditeljstvom dr.sc. Deana Bana. Osim znanstvenika iz Instituta za poljoprivredu i turizam kao vodećeg partnera, na projektu sudjeluju i znanstvenici iz sljedećih institucija: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Institut Ruđer Bošković, Veleučilište u Kninu, Sveučilište u Splitu Prirodoslovno matematički fakultet, Institut Jožef Stefan, Sveučilište u Udinama te Ustanova centar za istraživanje materijala Istarske županije Metris.

Projekt polazi od pretpostavke da gradski i poljoprivredni otpad koji neobrađen predstavlja prijetnju zaštiti okoliša, obradom u kompost ili biougljen može postati kvalitetno gnojivo koje može zamijeniti mineralna gnojiva. Opći cilj projekta je izrada standardnih metodologija za obradu gradskog i poljoprivrednog otpada.

PROGRAM RADIONICE

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti dr.sc. Igoru Palčiću putem e-mail-a palcic@iptpo.hr ili telefonom na br. tel. 052/408 310.