Ispis
Hitova: 1958
LOGO COLOUR MITOMEDU razdoblju od 5. do 9. studenog 2018. u Bruxellesu je održana manifestacija «Tjedan Istre u Europskom parlamentu» tijekom kojega se Istra predstavila u Bruxellesu. Domaćin ove manifestacije, eurozastupnik Ivan Jakovčić (IDS/ALDE), ugostio je u Parlamentu i Međunarodnu radionicu «Prema održivim pomorskim i obalnim turističkim zajednicama» organiziranu 8. studenog u sklopu projekta MITOMED+ (Interreg MED). Radionicu su organizirali Intermediteranska komisija (IMC) Konferencije perifernih pomorskih regija Europe (CPMR) i NECSTouR, Europska mreža regija koje se zalažu za održivost i konkurentnost turizma, koji su ujedno i partneri projekta MITOMED+.
 
 
Dr. sc. Danijela Poljuha iz našeg Instituta, koji je jedan od partnera projekta MITOMED+ sudjelovala je na ovoj radionici, kao i na «Europskom danu turizma», međunarodnoj manifestaciji organiziranoj dan ranije u Europskoj komisiji.
 
 
Cilj radionice bio je pokrenuti razmišljanje o održivom turizmu i raspravu o EU agendi te iznijeti iskustva različitih sudionika i podići svijest o odgovoru projekta MITOMED+ na ovaj izazov na Mediteranu.Prvi dio, pod naslovom "Kako poboljšati održivost u pomorskim i obalnim turističkim destinacijama - Benchmarking proces među M&C destinacijama" otvorio je i sponzorirao eurozastupnik Ivan Jakovčić. Cilj ovog dijela radionice bio je predstaviti glavne ishode projekta i uključiti lokalne i regionalne javne subjekte koji su potencijalno zainteresirani za replikaciju metodologije projekta.
 
 
Drugi dio radionice "Kapitaliziranje iskustava i alata za inovativni model održivog pomorskog i obalnog turizma" organiziran je u okviru SEARICA Intergrupe Europskog parlamenta, a otvorio ga je eurozastupnik Tonino Picula. Ovaj je dio bio posvećen osvrtu na uporabu indikatora za mjerenje održivosti turizma na Mediteranu te njihovu primjenu u kreiranju politika. Predstavljen je i nacrt integriranog modela upravljanja pomorskim i obalnim turizmom na Mediteranu.
 
mitomed-brussels13
mitomed-brussels15