LOGO COLOUR CASTWATERU Barceloni (Španjolska), 5. lipnja 2019. godine, održan je koordinacijski sastanak partnera na projektu „Održivo upravljanje vodom u turizmu na priobalnom području Sredozemlja - CASTWATER“ u organizaciji vodećeg projektnog partnera, Općine Rethymno. Sastanci projekta obično su dvodnevni, ali svi partneri su 5. lipnja 2019. godine prisustvovali Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu (Mediterranean Sustainable Tourism Convention 2019), koja se održavala od 5.-7. lipnja 2019. godine u Barceloni.
 
Jednodnevnom sastanku prisustvovali su svi partneri - vodeći partner Općina Rethymno (GR), Region of Emiglia - Romagna (IT), Region of Veneto (IT), Veneto Innovazione (IT), Water board of Lemesos (CY), University of Patras (GR), Euromediterranean water institute foundation (ES), Valencia Tourism Organisation (ES), Institut za poljoprivredu i turizam (HR), Departmental council of Herault (FR), Malta regional development and dialogue foundation (MT) i Energy and water agency (MT).
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Ana Težak Damijanić, mr.sc. Ninoslav Luk i Marija Pičuljan mag.oec. Dnevni red sastanka, uključivao je pregled aktivnosti u sklopu dosada odrađenih radnih paketa, način provedbe, financijsko izvješćivanje te opis radnog paketa i aktivnosti predviđenih za naredno razdoblje.
 
 
Institut za poljoprivredu i turizam, predstavio je rezultate aktivnosti kojom koordinira (korištenje online alata (aplikacije) za nadzor i procjenu održivog upravljanja vodnim resursima). Korisnici aplikacije su mala i srednja poduzeća (SME) u turizmu, koja imaju namjeru smanjiti vlastitu potrošnju vode i konsolidirati svoje poslovanje održivom poslovnom politikom.
 
Glavna tema rada i rasprave odnosila se na koordinaciju aktivnostima na posljednjem radnom paketu te o detaljima nadolazećih radionica (u organizaciji svih partnera na projektu), namijenjenim javnim tijelima - s temom održivog upravljanja vodnim resursima u turizmu.
 
 
Najavljena je završna konferencija u sklopu projekta CASTWATER, koja će se održati u Murciji (Španjolska) od 24.-25.09.2019. godine. Konferenciji će prisustvovati predstavnici Instituta za poljoprivredu i turizam i ključni dionici privatnog i javnog sektora s područja Istarske županije povezani s ovom tematikom.
 
CSWS6