U okviru projekta WINTER MED tijekom mjeseca lipnja i srpnja 2020. godine održat će se webinari kojima je cilj predstavljanje dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma u destinacijama na Mediteranu.

Prvi webinar održat će se 4. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 12:00 sati.

Održivi razvoj turizma kontinuirani je proces, a mjerenje i promatranje pokazatelja vezanih uz turističku aktivnost u destinaciji ima važnu ulogu u planiranju razvoja. Webinar će voditi Institut za poljoprivredu i turizam Poreč – IPTPO, a prezentirat će se iskustvo stečeno za vrijeme trajanja projekta MITOMED+ u okviru kojega je razvijen i testiran sustav pokazatelja i online otvorena platforma. Online platforma prati ekonomske, socijalne i okolišne pokazatelje pomorskog i obalnog turizma te pruža mogućnost usporedbe s drugim pomorskim i obalnim turističkim destinacijama.

Na webinaru će govoriti:

dr. sc. Kristina Brščić - IPTPO, dr. sc. Danijela Poljuha - IPTPO, Tina Šugar - IPTPO, Katarina Lovrečić - IPTPO, Dalibor Cvitković – Direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja

Sudionici webinara mogu svoja pitanja vezana uz temu postavljati prije održavanja webinara, za vrijeme ili nakon njegovog završetka. Voditelji će odgovarati  na postavljena pitanja u dijelu „Pitanja&Odgovori“.

Za sudjelovanje na webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku:  Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

Rok prijave sudjelovanja na webinaru je 3. lipnja 2020. do 10:00 sati.

Nakon prijave, svim sudionicima, bit će poslan link putem kojega će biti omogućeno sudjelovanje na webinaru.