12. rujna 2018. je na Sveučilištu u Zagrebu Agornomski fakultet održano predstavljanje znanstvenog projekta ‘Bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja’ Znanstvenog centra izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja (CroP-BioDiv).

Moderatorica predstavljanja je bila dr. sc. Smiljana Goreta Ban.

Pozdravne su govore održali akademik Franjo Tomić, predsjednik Akademije poljoprivrednih znanosti, prof. dr. sc. Zoran Grgić, dekan Sveučilišta u Zagrebu Agromski fakultet i izv. prof. dr. sc. Zvonimir Zdunić, ravnatelj Poljoprivrednog instituta Osijek.

Prof. dr. sc. Zlatko Šatović, voditelj projekta, naveo je opće ciljeve projekta. Dr. sc. Dario Novoselović je iznio plan istraživanja na tri glavne poljoprivredne kulture u R. Hrvatskoj (kukuruz, pšenica, soja), dr. sc. Tatjana Klepo je objasnila istraživanja koja će se provesti na vinovoj lozi i maslini, a prof. dr. sc. Zlatko Liber je govorio o poljoprivrednim kulturama na kojima je oplemenjivanje bilja kod nas zapostavljeno (kupusnjače, lukovi, grah, ljekovita kadulja, dalmatinski buhač). Mag. ing. agr. Petra Štampuk je u ime doktoranada i poslijedoktoranada izvijestila o novozaposlenom znanstvenom osoblju ZCI CroP-BioDiv.

Vrijeme: 12. rujna 2018.

Mjesto: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet

Iz Medija:

Web

https://www.agrobiz.hr/agrovijesti/predstavljanje-znanstvenog-centra-izvrsnosti-za-bioraznolikost-i-molekularno-oplemenjivanje-bilja-10692
https://www.zmag.hr/single-post/2018/09/15/Predstavljanje-ZCI-CroP-BioDiv

Novine

https://www.vecernji.hr/vijesti/stare-poljoprivredne-sorte-uz-upgrade-vracaju-na-njive-1269373

Radio

https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/ep/centar-izvrsnog-bilja/270126

Televizija

https://hrti.hrt.hr/videostore/moviedetails?referenceId=359815157&refer=videostore%7Cmovies&customCatalogueReferenceId=plodovizemljemmag&player=True&heading=PLODOVI%20ZEMLJE